fbpx

Op nummer 1 met jouw merk Forums Samenwerken als foodblogger Hoe krijg je samenwerkingen als foodblogger?

2 voices
2 reacties
Ben jij benieuwd hoe je kunt samenwerken als foodblogger? Neem dan een kijkje op dit forum voor gerelateerde onderwerpen.
 • Author
  Posts
 • #8138
  Debbie
  Sleutelbeheerder

  De grote vraag onder foodbloggers: hoe krijg je samenwerkingen als foodblogger? Ik krijg regelmatig voorstellen voor samenwerkingen maar dit zijn dan niet de samenwerkingen die ik zou willen. Misschien herken je het wel, je krijgt van een leuk merk een berichtje en denkt: yes, ze hebben me gezien!! Vervolgens krijg je het voorstel en ik neem maar even het welbekende flesje olijfolie als voorbeeld maar je mag voor het merk van alles doen: van blog tot recept tot delen op je social media kanalen en in ruil krijg je een gratis flesje olijfolie. Gratis, mijn reet. Daar is dus niks gratis aan want jij gaat je lekker uit zitten sloven en dat kost tijd en geld en het levert je uiteindelijk nooit een betaalde samenwerking op. Of je benadert zelf een merk en hoort dat er nooit budget is. Zo frustrerend. Het krijgen van een samenwerking als foodblogger is behoorlijk lastig en je moet sterk in je schoenen staan om het te regelen zoals je wilt.

  Voor mij is een ideale samenwerking een samenwerking waarbij we met elkaar gaan kijken wat goed werkt, waarin je de vrijheid hebt om het product tot zijn recht te laten komen in je recept en waarin je gewaardeerd wordt. Er wordt met mij samengewerkt omdat ik het ben, omdat mijn recepten en foto’s aanspreken. Ik kan dus dicht bij mezelf blijven en dat levert de mooiste resultaten op. Het liefst werk ik een langere periode samen met een merk zodat we echt een band kunnen opbouwen. Maar voordat je zo’n samenwerking krijgt, zul je echt moeten investeren.

  Ben je benieuwd wat ik er nog meer over heb te vertellen, kijk dan mijn IGTV over dit onderwerp https://www.instagram.com/tv/COtCNfgjC0j/?utm_source=ig_web_copy_link

  En laat me ook even weten hoe jij samenwerkingen ervaart. Wat heb je gemerkt, wat zijn je frustraties en wat zijn de dingen die wel lukken?

  • Dit onderwerp is gewijzigd 1 jaar, 1 maand geleden door Debbie.
  #8422
  Hanneke
  Deelnemer

  Hi. Ik heb afgelopen jaar samenwerkingen gedaan met een marketingbureau voor gratis producten. Het kost mij 2 tot 4 uur om mooie content te creëren. Het brandde mij op en in november was ik er klaar mee. Met alles. 10 jaar schrijf ik recepten voor mezelf en 5 jaar daarvan voor een groot online foodmagazin met weinig vergoeding. Nu heb ik bij die laatste wel ontzettend veel geleerd. Maar helaas gestopt omdat we niet op 1 lijn meer zaten.

  In december heb ik mijn mediakit gemaakt met jouw template. Deze week kwam er weer een uitnodiging voor een samenwerking. Ik heb eerst mijn mediakit gestuurd en daarna mijn offerte. Helaas geen budget, was het antwoordt. Maar ze weten nu wat ik waard ben en als ze mij echt zo graag wilden voor deze opdracht dan hadden ze vast een poging gedaan om eruit te komen. Ik voel mij er goed bij dat ik voor mezelf ben opgekomen. Ik werk hard en voldoe altijd aan alle eisen van hun opdrachten. Ik krijg lovende reacties van de merken zelf. Nu is het een kwestie van volhouden en doorzetten. Dankje voor je adviezen en het teruggeven van een stukje eigenwaarde ❤️.

  #8424
  Debbie
  Sleutelbeheerder

  Hoi Hanneke,
  het is tegelijkertijd triest en mooi om je verhaal te lezen. Triest omdat je niet serieus genomen bent voor de hoeveelheid werk die je hebt geleverd en de kwaliteit. Mooi omdat je toch uiteindelijk voor jezelf gaat kiezen! Het is echt een kwestie van volhouden, maar ik snap dat dat lastig is. Pas als we allemaal onszelf meer waarde gaan toekennen, gaat er iets veranderen. En je zegt het precies goed: als ze met je willen samenwerken, kom je er echt wel uit qua vergoeding! Zet hem op, je bent goed bezig!

Topic tags

You must be logged in to reply to this topic.