fbpx

Op nummer 1 met jouw merk Forums Samenwerken als foodblogger Waarom ik geen fan ben van influencer platforms

This topic contains 0 voices and has 0 reacties.
0 voices
0 reacties
Ben jij benieuwd hoe je kunt samenwerken als foodblogger? Neem dan een kijkje op dit forum voor gerelateerde onderwerpen.
 • Author
  Posts
 • #8332
  Debbie
  Sleutelbeheerder

  Ik had het er vorige week in mijn live sessie met Claudia van Foodfromclaudnine nog over: influencer platforms. Merken kloppen bij influencer platforms aan om bepaalde opdrachten uit te zetten waarop jij kunt pitchen. Met andere woorden: er staat een briefing van een merk en daar kun jij een voorstel voor samenwerking voor doen. Ik zal je uitleggen waarom ik geen fan ben van influencer platforms.

  Barterdeals en lage vergoeding

  Toen ik begon met bloggen, heb ik me ingeschreven bij meerder platforms zoals Join en Influentials. Hier vind je een soort marktplaats met opdrachten in diverse categorieën waar je op kunt pitchen. Dit kan zijn op het gebied van food, lifestyle, mama, reizen enz. De vergoeding staat erbij en meestal gaat het om een vergoeding in producten en soms krijg je een geldbedrag. Dit is vaak aan de lage kant en je kunt er ook niet over onderhandelen. Daarentegen verwachten ze wel een hoop van je. Ik heb in het verleden wel wat opdrachten op die manier gedaan, maar 9 van de 10 keer word je toch niet geselecteerd en als je geselecteerd wordt, zijn de voorwaarden vaak ruk.

  Waarom ik geen fan ben van influencer platforms

  Dus ik ben geen fan van influencer platforms. Niet alleen vanwege bovenstaande, maar ik vind ook dat er niet goed word gekeken naar de juiste match tussen blogger en merk. Er wordt puur geselecteerd op bereik en daar hangt een standaard vergoeding aan. Het is een makkelijke manier voor merken om influencers in te zetten, maar wat mij betreft, sla je hiermee de plank mis. Daarnaast vangt het influencer platform ook nog eens een deel van jouw vergoeding, dus je kunt veel beter met het merk zelf samenwerken. Alleen doen ze dat vaak niet omdat het heel tijdrovend is…. Ook moet je toestemming geven voor het opvragen van je statistieken. Zij kunnen dus je statistieken van Instagram, Facebook en Google Analytics inzien. Ik deel mijn statistieken wel met opdrachtgevers, maar dat doe ik alleen voor die opdrachten. Dus voor mij geen influencer platforms meer die absoluut niet weten waar mijn blog voor staat en wie ik ben.

  Hoe denk jij over influencer platforms?

You must be logged in to reply to this topic.