fbpx

Op nummer 1 met jouw merk Forums Meer bereik met je foodblog Wat maakt jouw foodblog uniek?

2 voices
2 reacties
Je hebt een toffe foodblog of mooi social media kanaal waar je je recepten deelt. Je wilt het liefst zoveel mogelijk mensen inspireren met jouw gerechten en ideeën maar hoe zorg je nou voor meer bereik met je foodblog? Het start met een goed idee en een sterke identiteit. Daarnaast is het belangrijk om de structuur van je blog goed op te bouwen en een niche te kiezen. In dit forum vind je allerlei onderwerpen die bijdragen aan meer bereik. Deel vooral jouw tips hier want zo kunnen we van elkaar leren.
 • Author
  Posts
 • #8288
  Debbie
  Sleutelbeheerder

  Ik denk dat dit één van de moeilijkste vragen is als het gaat over je foodblog. Zeker wanneer je wil samenwerken met merken, kom je er niet alleen met: ik maak mooie foto’s en goede recepten. Dat kunnen er namelijk zoveel! Maar wat maakt jouw foodblog uniek?

  Wat is jouw specialisme? Wat maakt jouw foodblog uniek?

  Ben jij gespecialiseerd in een bepaalde keuken, heb je een combinatie van food & lifestyle, ben je vegan enzovoort. Er zijn zoveel verschillende insteken van je foodblog en het is superbelangrijk om goed te kunnen verwoorden waar jouw foodblog voor staat. Zo zet je jezelf en je foodblogmerk sterk neer en dat is wat er uiteindelijk voor zorgt dat jij de juiste bedrijven gaat aantrekken om mee samen te werken.

  Ik wil bijvoorbeeld niet eens met alle merken samenwerken, sommigen passen helemaal niet bij me. Dus hoe beter ik communiceer vanuit mijn sterke punten, hoe selectiever de selectie wordt en hoe meer kans ik heb om samen te werken. En omdat het zo lastig is om te bepalen wat je foodblog uniek maakt, wil ik jullie vragen om hieronder de link naar je website of social kanalen te delen en te omschrijven wat jou uniek maakt. Heb je hulp nodig? Geef het aan! Meer mensen weten meer dan jij alleen en zo kunnen we elkaar voorzien van feedback.

  Deb’s Bakery & Kitchen

  Ik begin wel 😉 Mijn blog Deb’s Bakery & Kitchen staat voor hartig en zoet comfortfood voor het hele gezin. Mijn recepten zijn toegankelijk en de meesten hebben een verrassende twist door bijvoorbeeld een andere bereidingswijze, een aparte combinatie van ingrediënten of juist een ongewone toepassing. Alle ingrediënten zijn goed te verkrijgen en mijn recepten hebben vaak een Mediterrane insteek. Er is afwisseling tussen gezonde recepten en minder gezonde recepten en smaak staat altijd voorop. Mijn foto’s hebben een kenmerkende stijl en ondersteunen het verhaal achter mijn blog. De gerechten laat ik voor zich spreken en daar past de fotografiestijl bij. Die is kleurrijk en onderscheidend.

  ananas kokos cake met kokosroom

  Nu jij! Wat maakt jouw foodblog uniek?

  #8296
  Renée
  Deelnemer

  Dat is dus inderdaad de moeilijkste vraag vind ik! Want het is op het moment zó moeilijk om nog écht onderscheidend te zijn. En vegan, koolhydraatarm etc. Daar ben ik totaal niet van ☺️. Ik ben een echte alleseter en ben ervan overtuigd dat dat ook het meest gezond is voor je lichaam. Ik kook wel zoutbewust, vezelrijk en met (het liefst) minimaal 250 gram groente per persoon. Maar uiteraard hoeft het zeker niet elke keer gezond dus van alles wat. Maar de nadruk logt denk ik wel op die berg groente die met kruiden lekker gemaakt wordt en dus niet met zout ☺️.

  #8305
  Debbie
  Sleutelbeheerder

  @Renée Als ik kijk naar jouw feed op Instagram dan valt de hoeveelheid groenten mij wel op. Ik denk inderdaad dat jouw nadruk ligt op die berg groenten die je op smaak maakt zonder al teveel zout. Ik vind daarin je profielomschrijving ook heel sterk en duidelijk. Dus ik denk dat je zelf eigenlijk heel goed weet wat jou onderscheidt 🙂 Kun je het misschien nog herkenbaarder maken? Dus wellicht vaste dagen voor recepten met echt veel groenten. Bepaalde series maken van groentesoorten die dan in het seizoen zijn? Eigenlijk de dingen die je al doet nog grootser uitmeten, snap je wat ik bedoel? groetjes Debbie

You must be logged in to reply to this topic.