Hoe kun je effectief samenwerken met influencers?

Social media kanalen are here to stay. Er komen er zelfs steeds meer bij en de groei is enorm! Hadden we al Facebook en Instagram, nu moet je je als food merk inmiddels ook op TikTok begeven. En vergeet je YouTube niet? Social media content kan door iedereen gemaakt worden en als merk kun je effectief samenwerken met influencers. Maar hoe doe je dat?

Effectief samenwerken met influencers
Emmi Group influencer campagne

Wat zijn food influencers?

Influencers, en in dit geval food influencers, zijn content creators die anderen beïnvloeden in hun koopgedrag. Als een populaire foodblogger aan de slag gaat met jouw product en daar enthousiast over is, zal hij of zij dat benoemen. Zeker wanneer de influencer al een vertrouwensband heeft met zijn of haar volgers, heeft dit een positieve invloed op de aankoopkans van het product.

Die positieve invloed en geloofwaardigheid hebben influencers niet zomaar gekregen. Ze hebben lange tijd gebouwd aan die band door het plaatsen van content die past in een bepaalde niche en waar hun volgers zich mee identificeren. Er word een hoop tijd en aandacht besteed aan de content en er is vaak een bepaalde stijl en herkenbaarheid merkbaar. Influencers hoeven niet persé bekendheden te zijn. Ook experts, bloggers en micro-influencers kunnen interessant zijn voor jouw merk.

Effectief samenwerken met influencers

Waarom zou je samenwerken met food influencers?

De betrouwbaarheid van influencers die goed weten waar ze voor staan en dat oprecht communiceren is groot. Dit kun je niet bereiken met advertenties. De meeste influencers zijn zelf ook erg kritisch in het kiezen van merken waarmee ze samenwerken en bouwen graag een band met een merk op zodat ze als ambassadeurs gezien gaan worden. Een influencer campagne als onderdeel van je marketingstrategie is dan ook een must. Het zorgt voor een persoonlijke benadering en maakt je merk toegankelijker.

Hoe vind je relevante food influencers?

Het lastige is om zelf relevante food influencers te vinden die bij jouw merk passen. Natuurlijk kun je zelf op zoek gaan, maar het zijn er heel veel en je moet goed weten waar je op moet letten. Met mijn netwerk binnen de foodbranche weet ik precies wie goed bij jouw merk passen en welke kwaliteit ze leveren. Laat mij je dan ook helpen met het zoeken naar relevante food influencers zodat je jouw ideale doelgroep bereikt! Door ze goed in te zetten en uit te nodigen voor een food event blijf jij goed onder de aandacht met jouw merk en product.