fbpx

Geld verdienen met je foodblog

Verdien jij geld met je foodblog? Waarschijnlijk wil je dat wel, anders zou je dit artikel niet aan het lezen zijn. Het is en blijft een bijzonder fenomeen: geld verdienen met je foodblog. Het is toch je hobby? Waarom zou je daar wat aan over willen houden? In dit artikel lees je wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat jij geld gaat verdienen met je foodblog.

Passie voor koken

Bij de meeste foodbloggers is hun blog ontstaan vanuit een passie voor koken, eten en / of bakken. Tegenwoordig heb je zo een blog gemaakt via WordPress en ineens heeft iedereen toegang tot jouw lekkere recepten en foodgerelateerde artikelen. Dat daar geen verdienmodel achter zit, snapt iedereen want je doet het voor de lol, hebt er nog een baan naast en het is maar een hobby. Ik begon Deb’s Bakery & Kitchen ook gewoon als hobby. Maar hoe zou het voor je zijn als je je hobby kunt gebruiken als springplank naar meer? Zodat jij geld kunt gaan verdienen met je blog of beter gezegd: door je blog!

geld verdienen met je foodblog

Start met een duidelijk plan en marktonderzoek

Je hebt er vast weleens over nagedacht: minder werken of helemaal voor jezelf gaan werken…. Natuurlijk op het gebied van food want daar ligt je hart. Maar hoe pak je het dan zo aan dat je ook daadwerkelijk geld gaat verdienen met je foodblog? Wat heb je daarvoor nodig en hoe ga je je onderscheiden van de rest? Alles begint met een goed plan! Ga eerst eens kijken wat er al is. Ga brainstormen met vrienden en familie. Zij zijn doorgaans degene die op zoek gaan naar recepten dus laat ze je helpen om erachter te komen waar behoefte aan is. Wie is jouw doelgroep, waar ben je goed in, wil je je focussen op een bepaalde keuken? Uiteraard kun je nog altijd bijschaven maar durf een richting te kiezen!

Creëer je perfecte profiel

Het begint dus eigenlijk met marktonderzoek. Zorg ervoor dat je duidelijk voor ogen hebt voor wie je recepten maakt. Dat je weet waar behoefte aan is en dat je herkenbaar bent aan je stijl. Geloof me: creatieve recepten met mooie foodfoto’s zijn niet genoeg. Ben jij bijvoorbeeld uniek omdat je altijd alleen maar met groene ingrediënten kookt, neem dat dan als uitgangspunt. Ga vooral ook kijken hoe grote foodbloggers het aanpakken, wat communiceren zij, hoe is hun schrijfstijl, zijn ze actief op social media en het allerbelangrijkst: waarom volg jij ze? Wanneer je dat inzichtelijk hebt, kun je weer verder bouwen aan je eigen profiel.

Geld verdienen met je foodblog

Van lekker achterover leunen en afwachten is nog nooit iemand rijk geworden. Ga dus actief op zoek naar samenwerkingen. Reageer op social media berichten, toon interesse in producten en trek de stoute schoenen aan en leg contact. Zorg er wel voor dat je je verhaal helder hebt. Van een email met daarin de tekst: ik maak lekkere recepten met daarbij mooie foodfoto’s wordt een bedrijf niet veel wijzer. Dat kunnen er zoveel. Maak het juicy en zorg ervoor dat ze met jou willen werken omdat jij perfect bij hun merk past. Als jij alleen maar met groene ingrediënten kookt, ga je dus op zoek naar een merk dat bij je past. Vertel hen dat als jij over hun merk schrijft, jouw volgers erop vertrouwen dat het goed is wat weer zorgt voor meer verkoop van hun groene product. Focus je altijd op wat je voor een bedrijf kunt betekenen terwijl je daarbij in gedachten houdt dat het volledig bij jouw profiel moet aansluiten. Dan kun jij ook geld verdienen met je foodblog.

geld verdienen met je blog

Foodblog als onderdeel van je bedrijf

Staar je trouwens niet blind op je blog. Gebruik je blog als een middel om je product uit te breiden. Blogs schrijven voor geld is leuk maar bij veel foodbloggers zie je dat hun blog niet het enige is dat ze doen. De foodblog is onderdeel van een bedrijf. Naast de recepten brengen ze bijvoorbeeld een boek uit, geven ze trainingen, maken ze foodfoto’s in opdracht of hebben ze een kanaal op YouTube met kookvideo’s. Het is een mooi streven om je volledig te focussen op je blog maar waarschijnlijk heb je veel meer in huis dan dat. Jij kunt je blog dus gebruiken als visitekaartje, als platform om je talenten uit te breiden en je zo verder te ontwikkelen. Dan ga jij ook geld verdienen door je foodblog!

Business Ingredients: hét foodbloggers seminar

Wil jij nog meer leren over geld verdienen met je blog? Zet dan 8 februari 2020 in je agenda en kom naar Business Ingredients: hét foodbloggers seminar! Hier leer je alles over dit onderwerp en kun jij aan de slag als foodondernemer. Klik hier voor meer info.

Business Ingredients
Geld verdienen met je foodblog

Geef een reactie

Schuiven naar boven
%d bloggers liken dit: