Business Ingredients 2021 online

Waarom is Business Ingredients hét event voor jou?

Business Ingredients 2021 online is echt iets voor jou als je:

 • betere foodfoto’s wil maken en wil weten wat je daarvoor nodig hebt
 • goed gevonden wilt worden in Google
 • Pinterest wilt inzetten voor nog meer verkeer naar je blog
 • Je blog wil professionaliseren om er geld mee te gaan verdienen
 • Wil leren hoe je een bedrijf start vanuit je blog
 • wil weten hoe je samenwerkingen krijgt

Wat leer je tijdens Business ingredients 2021 online?

Wij leren jou :

 • betere foodfoto’s maken. Met foodfotografie kun je je onderscheiden. Zo worden jouw recepten herkenbaarder wat leidt tot meer bereik en samenwerkingen. Wij leren je wat je nodig hebt en hoe je dat doet.
 • hoe je meer relevante bezoekers naar je website trekt.
 • alles over de kracht van Pinterest en hoe je hier het meeste uithaalt voor meer verkeer naar je blog.
 • hoe je professioneel overkomt als blogger en hoe je al je kanalen perfect op elkaar laat aansluiten. Uiteraard in je eigen stijl want jij bent de kracht achter jouw blog!
 • hoe je toffe video content maakt voor meer bereik op social media.
 • hoe je start met een podcast en waarom je dat kunt inzetten voor food.
 • wat ervoor nodig is om van je hobby je werk te maken.

Programma en sprekers

Ook dit jaar is er weer een mooi programma voor je samengesteld met inspirerende sprekers uit de foodbloggerswereld. Tijdens Business Ingredients 2021 online ga jij zoveel mogelijk leren om met een vliegende start te gaan knallen met je blog en je plannen verder uit te werken. Wat kun je allemaal verwachten?

Foodfotografie

mooie foto’s zijn onmisbaar als foodblogger. Maar hoe begin je en wat heb je nodig? Wendy van Deedylicious en vaste fotografe van FrancescaKookt helpt je op weg! Zij geeft je tips en laat zien hoe je het beste uit je gerecht haalt in elke omstandigheid.

Business Ingredients 2021 online Deedylicious

Pinterest

Pinterest is geen social media kanaal maar een grote zoekmachine. Zet Pinterest optimaal in voor meer unieke bezoekers op je site. Jody van Pinacademie vertelt je alle ins en outs van dit kanaal en geeft je de beste tips voor meer bereik.

Jody van Pinacademie

Podcasts

Podcasts zijn bijna net zo intiem als iemand eten voeren, jouw verhaal komt letterlijk via iemands oor binnen :-). Wat kun je delen in je podcast en hoe pak je dit aan? Francesca van Francescakookt vertelt je samen met Zegert vd Linde van Smaakmakers hoe zij dit aanpakken.

Francescakookt en Zegert vd Linde

How to: korte receptvideo’s

Reels, TikTok, IGTV…. bewegend beeld is niet meer weg te denken. Hoe maak je korte, aantrekkelijke video’s en hoe monteer je ze? Eefje van Eefsfood weet als geen ander hoe je jouw heerlijke recept mooi vast legt in een pakkende, korte video.

Eefsfood

Hoe schrijf je een SEO proof recept?

Weet jij al hoe je SEO optimaal inzet? Een goede SEO strategie is onmisbaar om goed gevonden te worden in Google. Gabriëlla van Rosmalen van de SEOschool vertelt jou precies hoe je een SEO proof recept schrijft!

Branding

Dat jij uniek bent, weet je zelf natuurlijk wel maar komt dat ook over op jouw kanalen. Leer hoe je jouw brand identiteit perfect communiceert én hoe je alles op elkaar afstemt zodat je heel herkenbaar wordt. Leanne Dekker van Just Leanne vertelt je er meer over.

Just Leanne
10.00intro en welkom door Het Ingrediënt
10.15Het perfecte SEO recept door de SEO school
11.00kort werken aan SEO opdracht in breakout rooms (kleine groepjes)
11.15Pinterest door de Pinacademie
12.00werken aan Pinterest opdracht
12.15pauze
13.00start middagprogramma
13.05Podcasts voor foodbloggers door FrancescaKookt en Smaakmakers Podcast
13.50tijd voor een korte pauze of met elkaar napraten in de breakout rooms
14.00How to: Reels door Eefsfood
14.45branding door Just Leanne
15.30pauze
16.00Het beste licht voor foodfoto’s door Deedylicious

Na de eerste succesvolle editie van Business Ingredients in 2020 kon een 2e editie niet uitblijven! Vanwege alle maatregelen rondom Covid19 zijn de nodige aanpassingen gewenst dus dit jaar maken we er een online feestje van! Business Ingredients 2021 online vindt plaats op 20 maart van 10.00 – 17.00 uur live vanuit je woonkamer!

Voor slechts € 57,50 exclusief BTW volg jij de hele dag live inspirerende en waardevolle presentaties en workshops. De workshops zijn interactief en je kunt je vragen stellen tijdens het event. Tussendoor kun je sparren en netwerken met je mede foodbloggers in speciale break-out rooms! Na afloop krijg je een link naar de opnames zodat je het nog een keer rustig kunt terugkijken.

Goodiebag

Voor de deelnemers van Business Ingredients is er ook nog een toffe goodiebag! Deze goodiebag wordt mede mogelijk gemaakt door:

 • Tony Chocolonely’s: Wie kent de heerlijke smaken van deze chocolade niet!
 • Bites We Love: gezonde snacks op basis van peulvruchten en noten! En lekker dat ze zijn!
 • Candyman snoep: heerlijke watermeloen snoepjes van Candyman, net even anders dan anders!
 • De lekkerste brownies van DS Patisserie: de naam zegt het al! De lekkerste brownies bestel je online en komen gewoon per post naar je toe. Elke keer nieuwe smaken en klassiekers!
 • Rumah Conceptstore: de tofste conceptstore van Zuid-Holland. Met spullen voor je huis, hippe kleding en geweldige cadeautjes voor je mini!
 • Tea by me: thee van Nederlandse bodem! Hoe bijzonder is dat?! Tea by Me produceert duurzame kwaliteitsthee.
 • Elvan’s backdrops: Elvan is foodfotograaf en heeft in haar shop de mooiste backdrops voor foodbloggers om je foto’s nog meer te laten stralen.
 • De SEO School: de beste workshops op het gebied van SEO.

Laat je foodblog groeien

Wanneer je net begint met het delen van recepten, sta je niet altijd stil bij wat er allemaal bij komt kijken. Het is niet alleen een kwestie van lekker koken en bakken en dat delen. Nee, je neemt de rol van redacteur, websitebouwer, social media specialist en food fotograaf op je. Het is behoorlijk wat en door de vele aspecten die komen kijken bij het foodbloggen, is het fijn wanneer je de juiste tools aangereikt krijgt om je foodblog te laten groeien. Misschien heb je er nog niet eens goed over nagedacht waarom je een foodblog hebt en is het vooral bedoeld als naslagwerk voor jezelf. Maar hoe leuk is het als dat wat je doet ook anderen inspireert en dat je fans krijgt die genieten van jouw recepten?!

Toen ik begon met mijn foodblog Deb’s Bakery & Kitchen deed ik maar wat. Ik had geen idee dat er behoorlijk wat kennis van zaken nodig is om het foodbloggen goed aan te pakken. Het was lange tijd slechts een hobby maar toch merkte ik al snel dat ik er meer uit wilde halen. Je stopt er toch veel tijd in dus dan is het wel leuk als je recepten gevonden worden door je doelgroep! Ik denk dat dat het allerleukste blijft: de reacties van mensen die je recepten hebben gemaakt en die er blij van worden! Dus of het nou hobby of potentiële business is: leren hoe jij je foodblog kan laten groeien, is niet alleen leuk maar levert je ook een hoop op!

Business Ingredients
Foto door Eefje Friedhoff